Економскиот факултет започна со работа во академската 2007/2008 година. Од тогаш до денес обезбедува висок квалитет во наставата и истражувањето, и ги следи најмодерните светски и домашни текови. Постојано работи на иновирање во студиските програми, во наставните методи и техники и обезбедува слобода на креативноста и изразувањето на сопствените гледишта во контекст на општествените појави и процеси.

Декан

Ред. Проф. д-р Трајко Mицески

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 302

 

Продекан

Доц. д-р Љупчо Давчев

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 327

 

 

 

Секретар

Игор Ефтимов

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 337

Технички секретар

Габриела Андова

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 330