Својата образовна и научна дејност, Филолошкиот факултет ја организира и ја изведува преку студиски програми засновани на Европскиот кредит-трансфер систем (ЕКТС), во согласност со Болоњската декларација.

Филолошкиот факултет има особено важна мисија во оспособувањето на студентите за продлабочување на знаењата од областа на македонскиот јазик и литература, како и во изучувањето на странските јазици и на тој начин во создавањето љубов кон јазикот и литературата воопшто. 

Наставата се организира по студиски групи и тоа: Македонски јазик и книжевност, Англиски јазик и книжевност, Германски јазик и книжевност, Италијански јазик и книжевност, Француски јазик и книжевност, Турски јазик и книжевност и Историја со археологија.

 

 

 

Информирај се веднаш, испрати маил на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  Димитар Љуботенски – раководител на Студентска служба

Контакт:

студентска служба: Влатко Берковски     

 

студентска служба: Јулијана Денкова

 

Телефон: +389 32 550 068

 

Телефон: +389 32 550 082   

   

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса:  ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А 

 

Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Технички секретар

Јасминка Миланова

Телефон: +389 32 550 150

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А

 

Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија