Факултетот за природни и технички науки вклучува голем број на атрактивни студиски програми во сите три циклуси на студии. Студентите кои студираат на Факултетот за природни и технички науки се стекнуваат со високи компетенции, заења и вештини кои се бараат во современите компании. Практичната работа во текот на студиите, соработката со стопанството и искусниот наставнички кадар се трите основни елементи кои со сигурност придонесуваат за стекнување на високи компетенции релеватни не само на домашниот, туку и на меѓународниот пазар на трудот. Факултетот за природни и технички науки е вистински избор за секој млад човек.

Декан

Ред. проф. д-р Зоран Десподов

E-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 560

Продекан

Доц. д-р Ѓорги Димов

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 115

 

 

 

 

Секретар

Нада Донева

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 593

Технички секретар

М-р. Ана Станковска

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 550