Факултетот за туризам и бизнис логистика е основан на 15 јули 2008 година при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Првата генерација студенти се запиша во учебната 2008/2009 година на насоката туризам. Седиштето на факултетот е во Гевгелија, со дисперзирани студии во Штип и Скопје.

Декан

Вонр. Проф. д-р Никола Димитров

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 359

Продекан

 

 Доц. д-р Дејан Методијески

E-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 360

 

 

 

Технички секретар

 

 

 

 

Гевгелија

 

Павлина М. Ичева

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 350

 

 

 

 

 

 

Скопје

 

Ивана Шоповска

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 365