Преку изучување на студиската програма Класично сликарство студентите  ќе ги совладаат елементите и принципите на класичниот ликовен јазик, кои не само што се основа на класичните туку и на современите ликовни форми на изразување. Студентите  се стекнуваат со знаења за сите техники и претстави на класичното сликарство, а притоа  ја развиваат својата креативност, како и индивидуалноста во ликовниот јазик.

Декан

Вонр. Проф. д-р Катерина Деспот

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 590

Продекан

 

Доц. д-р Јана Јакимовска

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 Телефон: +389 32 550 955

 

 

 
 

 

 

 

Секретар

 

Ванчо Павлов

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

  Телефон: +389 32 550 043

 

Технички секретар

 

Марина Радосављевиќ Бојчева

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

  Телефон: +389 32 550 328