Унапредувањето на педагошката практика и развитокот на наставничката професија на локално, регионално и државно ниво е една од основните цели на Факултетот за образовни науки. Висока едуцираност, инвентивност и уверливост во работата е она што ќе го најдат новите студенти во оваа пријатна средина во која можат да се пронајдат идните педагози или специјалисти во една од богатите области кои ги нуди овој факултет. 

Декан

Проф. д-р Соња Петровска

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 500

Продекан

Доц. д-р Деспина Сивевска

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 517

 

 
 

 

 

 

 

 

Технички секретар

 

Бистра Василева-Ушинова

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

  Телефон: +389 32 550 500