Правниот факултет е високо-образовна институција кој преку современи образовни процеси ги подготвува студентите од областа на правото, политиката и дипломатијата, јавната администрација и новинарство и односи со јавноста.

Факултетот има за цел во својата работа постојано да ги следи светските трендови на високо образование од областа на правото, политиката, новинарството и односи со јавноста. Сите програми се концепирани според ЕКТС и овозможуваат стекнување на врни компетенции, а и учество на студентите во практичната и научната работа.

Студентите од новинарство и односи со јавноста можат практично да се соочуваат со предизвиците преку актуелните медиуми со кои располага универзитетот, како што се Универзитетскто радио, Универзитетскта ИП телевизија, Универзитетски весник, веб странциите на Универзитетот и студентскиот весник.

 

 

Информирај се веднаш, испрати маил на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  Димитар Љуботенски – раководител на Студентска служба

Контакт:

Штип

Референт на студентска служба: Невенка Ронкова

Телефон: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: „Железничка (Кампус 4)“ бб

 

Штип - 2000, Р.Македонија

 

 

   

Кочани

Референт на студентска служба: Мирјана Максимова

Телефон: +389 32 550 069

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса: ул. „Кузман Јосифовски Питу бб (комплекс

 

АСНОМ) “ бб

 

Кочани - 2000, Р.Македонија

Скопје

Референт на студентска служба: Цветанка Матракоска

Телефон: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Кочани

   

Технички секретар: Маргарета Алачинова

 

Телефон: +389 32 550 450    

   

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   

Адреса:  ул. „Кузман Јосифовски Питу бб (комплекс

 

АСНОМ) “ бб 

 

Кочани - 2000, Р.Македонија