Правниот факултет во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“, како единствен Правен факултет што е лоциран во источниот дел на земјава. Програмата на правниот факултет се реализира низ предавања, вежби, хоспитации и практична работа. Предавањата и аудиториските вежби се изведуваат „ex catedra“ со пишување на табла или со користење на графоскоп или други технички помагала (лцд проектор, компјутер) и други наставни средства.

Декан

Проф. д-р Јован Ананиев

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 462

Продекан

Доц. д-р Олга Кошевалиска

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 457

 

 

 

Секретар

Љубица Медарска Апостолова

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 585

Технички секретар

Кочани

 

Маргарeта Алчинова 

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 474