Технолошко-техничкиот факултет креира академска атмосфера во која нашите студенти од земјава и од странство ќе бидат континуирано поттикнати и инспирирани да покажат што знаат и умеат. Технолошко-техничкиот факултет  ќе ве оспособи и ќе ве обучи како успешно да ги најдете одговорите на прашањата што ги наметнуваат промените, следејќи го развојот на индустријата и технолошките достигнувања во земјава и во светот.

 

Наставните содржини се темелат на позитивните искуства од развиените земји и соработката со научни истражувачи кои се работно ангажирани на универзитетите, институтите и производните компании ширум светот. Подобрувањето на квалитетот и ефикасноста на наставата се приоритет на нашиот факултет, а преку континуиран професионален развој на наставниците, воведување и развој на нови форми на учење како и преку поголема ангажираност на наставниците и подобрување на односот наставник-студент ви даваме силна поддршка во постигнувањето на својот максимум.

Декан

Вонр. проф. д-р Винета Сребренкоска

Телефон: +389 32 550 912

 

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Продекан

 Доц. д-р Ацо Јаневски

Телефон: +389 32 550 919

 

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

 

 

Секретар

Марјан Ристов

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 182

Технички секретар

Елвира Павлова 

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 900