Земјоделскиот факултет во рамките на својата дејност, изведувана во Струмица, Штип, Кавадарци и Свети Николе, е посветен на високообразовна и научноистражувачка дејност во областа на агротехниката, биотехнологијата, селекцијата и генетиката, заштитата на растенијата, полјоделството и градинарството, овоштарството и лозарството, сточарството, преработката на земјоделските производи и контролата на прехранбените производи. Со својата многустраност и отворени врати, земјоделскиот факултет е отворен за сите заинтересирани студенти кои сакаат да се пронајдат во некоја од студиските програми во прв циклус или пак да се усовршат во некоја од студиските програми во втор односно трет циклус на студии. Институција во која имате отворени можности и исклучително амбициозна средина, секогаш е одличен избор!

 

Декан

Ред. Проф. д-р Љупчо Михајлов

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 602

Продекан

Доц. д-р Емилија Арсов

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 616

 

 

 

 

 

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Телефон: +389 32 550 600