Корисни информации за заверка на зимски и упис на летен семестар за прв циклус студии

Заверката на зимскиот и уписот на летниот семестар за прв циклус студии е во тек и ќе трае до 25 јануари 2013 година, а пријавувањето на испитите за првиот циклус на студии од 26 јануари 2013 до 1 февруари 2013 година...

Повик за учество во студентскиот весник

Центарот за односи со јавноста и Студиската програма по новинарство во склоп на Правниот факултет при УГД ги повикуваат сите заинтересирани студенти од Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип

Интересот за „Трето полувреме“ и понатаму огромен, закажани се нови проекции за среда и четврток

Интересот за македонскиот кандидат за Оскар „Трето полувреме“ ги надмина сите очекувања...

Деканите од сите педагошки факултети во посета на Штип

Утре (7 ноември) во 11 часот, деканите и продеканите на сите педагошки факултети во државата ќе одржат работна средба во просториите на Факултетот за образовни науки

Договорена соработка со Универзитетот „Св. Апостол Павле“

Ректорите на УГД и Универзитетот „Св. Апостол Павле“ денес потпишаа Договор за соработка. Соработката ќе се однесува на повеќе нивоа, а најмногу во областа на информатичките науки...

Благодарница за УГД од Заводот и музеј во Штип

Заводот и музеј во Штип му врачи благодарница на ректорот на УГД проф. д-р Саша Митрев за исклучително плодната соработка во изминатиот период.

Бронзен медал од Светско првенство по радиотелеграфија

Дваесетгодишниот Дарко Трајков, питомец на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“, придружна членка на УГД, го освои третото место на Светското првенство по радиотелеграфија во Швајцарија. 

Огромна посетеност на Неделата на германски филм

Во преполна сала со посетители од сите возрасни групи, меѓу кои најголем број студенти и средношколци, започна Неделата на германски филм...

Промоција на акредитација од IOSH

Промоција на акредитацијата на студискaта програма од втор циклус - Инженерство на животна средина добиена од страна на организацијата IOSH (Institution of Occupational Safety and Health)...

Студентите од Технолошко-техничкиот факултет вклучени во претставите на штипскиот театар

Група на студенти од ТТФ се вклучени во изработката на костимите за претставата „Вистини и лаги“ во режија на Никола Ристов...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...