Конкурс за стипендии

Open Society Foundations / Cambridge Scholarships 2013/2014 - 
Фондацијата Отворено општество, во партнерство со Кембриџ фондовите за странство, им нудат извонредна можност на студентите да студираат на Универзитетот во Кембриџ, Велика Британија, преку заеднички финансирана стипендиска програма - Фондацијата Отворено општество / Кембриџ стипендии...

ДААД нуди можности за стипендирање

Денес (15 октомври), во 12 часот, на Економскиот факултет во Штип претставничка од германската фондација ДААД одржа презентација...

Е-библиотека за современо студирање

Е-библиотеката е сервис за студентите на УГД кој е достапен веќе две години...

Германските работодавци презадоволни од студентите на УГД

Групата студенти кои беа на пракса во Германија денеска имаа свечен прием кај деканот на Факултетот за туризам и бизнис логистика во Кампус 4 на Универзитетот „Гоце Делчев“...

Министерот за образование и наука во посета на УГД

21.8.2012 - Министерот за образование и наука Панче Кралев денеска го посети Универзитетот „Гоце Делчев“...

Македонските дипломи ќе се признаваат во Русија

Претставници на Македонија и на Русија во Москва потпишаа меѓудржавна Спогодба за заемно признавање на документите за образование и научните звања...

УГД ја поддржува декадата на Ромите и придонесува за вклучување во воспитно-образовниот систем

УГД ќе ги ослободи од надоместок за партиципација за прв и втор семестар сите студенти од ромска националност кои ќе се запишат во академската 2012/2013 година...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...