Мeѓународна награда по камерна музика за студентите од Факултетот за музичка уметност при УГД

На 10 ноември во Самоков, Р. Бугарија, осуммина студенти од класата по камерна музика...

Универзитетскиот хор врши аудиции за студенти

Универзитетскиот хор при Универзитетот „Гоце Делчев“, кој е дел од Факултетот за музичка уметност, одржува проби... 

Борис Трајанов добитник на наградата „11 Октомври“

Одборот за доделување на наградата „11 Октомври“ донесе одлука наградата за животно дело од областа на културата и уметнста да му припадне на маестро Борис Трајанов...

Универзитетскиот дувачки оркестар ќе го отвори Фестивалот „Интерфест 2012“

Дувачкиот оркестар при Факултетот за музичка уметност ќе го отвори овогодишното издание на Фестивалот за класична музика „Интерфест 2012“ во Битола...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...