Концерт на студентите по етнокореологија

На 6 ноември, со почеток во 19 часот, во Домот на културата „Тошо Арсов“ во Виница, студентите по традиционални инструменти од Катедрата по етнокореологија во класата на доц. м-р Горанчо Ангелов ќе оджат целовечерен концерт...

Претставници од ФМУ настапија пред затворањето на „Интерфест 2012“

Виктор Карапанџов и Невенка Трајкова од Факултетот за музичка уметност при УГД настапија на маргините на фестивалот „Интерфест 2012“ во Битола...

УГД-ФМ со нова програмска шема

Од почетокот на наредниот месец, Универзитетското радио УГД-ФМ стартува со нова програмска шема...

Д-р Марија Емилија Кукубајска на меѓународна конференција на УНЕСКО

Д-р Марија Емилија Кукубајска со својот труд „Некои конфронтирачки етички ставови во културната војна во САД“  беше дел од меѓународна научна конференција во Израел...

АВТОБИОГРАФСКИ ПОРТРЕТИ НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ

Минатиот четврток (30 август), во галеријата „Безистен“ во Штип се одржа концерт со наслов „Автобиографски портрети на македонските композитори“...

Професори од ФМУ се претставија на меѓународната манифестација „Македонски духовни конаци“

Во саботата, на 18 август 2012 година, по повод јубилејната 15. Меѓународна манифестација „Македонски духовни конаци“, која се одржа во Струга во предворјето на црквата „Св. Ѓорѓија“, учество земаа и професорите од Факултетот за музичка уметност при УГД-Штип, проф. м-р Марјан Јанкоски и доц. м-р Ангеле Михајловски.

Настап на ФМУ во Охрид

Во рамките на завршницата на летната концертна турнеjа, вчера Факултетот за музичка уметност настапи во Охрид...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...