Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

УГД и Министерството за животна средина ќе реализираат проекти за заштита на животната средина

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Министерството за животна средина и просторно планирање потпишаа Договор за соработка и финансирање на проектите „Персонална експозиција на респирабилни цврсти честички на урбаната популација во Скопје и Тетово“...

УГД преку велосипедски трки ќе ја подига свеста за употреба на велосипедите

Универзитетот „Гоце Делчев“ во рамките на одбележувањето на својот патронат ќе организира велосипедска трка.

Трибина за обновливи извори на енергија

Обновливите извори на енергија беа тема на трибината која на Кампус 2 на УГД се одржа во организација на Советот на млади на Општина Штип.

Конгресниот центар на УГД домаќин на студентите од ФТБЛ

Конгресниот центар - Центар за доживотно учење и подобрување на вештините во состав на УГД се наоѓа на планината Плачковица (некогашно детско одморалиште...

Теренска настава за студентите од ЕТФ – посета на „Геотерма“

Во рамките на реализирањето на предвидената студиска програма на Електротехничкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, студентите од  трета година на студиската програма Обновливи извори на енергија го посетија геотермалниот систем „Геотерма“ ...

Промовирани 23 нови доктори на науки во Штип - доминираат кадрите на УГД

Во рамките на одбележувањето на Денот на ослободувањето на Штип – 8 ноември, традиционално беше одржана манифестацијата „Митровденски средби на доктори на науки“. 

Конкурс за македонско-австриски научни проекти

27.10.2015 - Министерството за образование и наука објави Конкурс за македонско-австриски научноистражувачки проекти, кој се однесува на периодот 2016-2018 година. Овој Конкурс е во согласност со Спогодбата меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Република Австрија за научна и технолошка соработка...

Теренската лабораторија за животна и работна средина и електронска микроскопија  се акредитираше според европските стандарди

17.8.2015 - Теренската лабораторија за животна и работна средина и електронска микроскопија при Факултетот за природни и технички науки на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип се здоби со СЕРТИФИКАТ бр. ЛТ-052...

Продолжува првиот уписен рок на УГД

13.8.2015 - Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип успешно го реализира првиот уписен рок за академската 2015/2016 година. На вториот ден од приемот на документи 594 кандидати ги поднесоа своите документи за запишување на некоја од студиските програми...

Проф. д-р Бахчеванџиев од Универзитетот во Коимбра предаваше пред студентите на УГД

15.5.2015 - Во рамките на престојот на професори од странски универзитети на УГД преку програмата „Еразмус“ се реализираат и предавања пред студентите од факултетите и академиите на Универзитетот „Гоце Делчев“...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...