„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“ беше темата на трибината која ја организираше Центарот за правно – политички истражувања на Правниот факултет на УГД. На трибината,

Се бара иновативна студентска идеја за справување со глобалното затоплување

Најиновативната идеја за справување со глобалното затоплување ќе биде наградена со 10.000 американски долари, од кои 90% ќе бидат искористени за реализирање на идејата.

Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ - Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб...

Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

Што можат математичарите да направат за вас?

Математиката може да се применува насекаде, во сите пори на општественото и економското живеење, ова беше еден од заклучоците на денешната трибина „Што можат математичарите да направат за вас“...

Преку анкета студентите ќе можат да го кажат своето мислење за УГД

ПВо тековната недела, од 18 април заклучно со 30 април, до 24 часот, на платформата за е-учење на УГД за прв циклус студии на секој факултет е отворена анкета за студентите

Работилница на тема „Што можат математичарите да направат за вас“

Во рамките на COST акцијата TD1409 - Mathematics for Industry Networks, Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е организатор на еднодневната индустриска работилница на тема „Што можат математичарите да направат за вас?...

Германец – промотор на македонската култура низ светот одржа предавање на УГД

Професорот д-р Волф Ошлис, македонист од Германија, денеска одржа предавање пред студентите на Филолошки факултет при УГД. Тој истакна дека во Германија има интерес за изучување на македонскиот јазик и македонската култура...

Елена Трајковска, Никола Велков и Ивана Атанасова победници на Oраторската вечер на УГД

Елена Трајковска од Правниот факултет при УГД е победник во категоријата „слободни говори“ на шестата по ред Ораторска вечер што се одржа вчера на Правниот факултет при УГД...

(Видео) Студентите се запознаваа со предизвиците на судскиот превод

Филолошкиот факултет заедно со Здружението на преведувачи на Македонија денеска организираше работилница за студентите на темата „Судски превод“...

Филолошки факултет организира работилница на тема „Актуелната состојба со судскиот превод во МК“

Филолошкиот факултет организира работилница на тема „Актуелната состојба со судскиот превод во Македонија“...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...