Концерт на Благица Поп Томова и Милица Шкариќ во Њујорк

Доц. м-р Благица Поп Томова и проф. д-р Милица Шкариќ на 22 мај ќе одржат рецитал во Њујорк...

Студенти од Филолошки факултет учествуваа на работилница за превод

Студентите од трета и четврта година од Катедрата за германски јазик и книжевност во Штип беа дел од тридневната Работилницата за превод на книгата „Седмата страна на коцката“...

Трио „Grazioso” со извонредни настапи во Мароко

Познатото трио „Grazioso“, во состав м-р Кристина Палија (сопран), д-р Невенка Трајкова (пијано) и Менка Богоевска (виолина), по настапите низ Словенија, Австрија, Шпанија и Бугарија...

Студенти на меѓународна изложба во Романија

Студентите од ТТФ заедно со професорката Ванѓа Димитријева-Кузманоска учествуваа со свои изработки на влашки носии на Интернационалната изложба на традиционални костими во Кампулунг, Романија, организирана од Меѓународната асоцијација „Нику Хаџи“ и Букурешкиот универзитет...

Професори од Музичката академија станаа почесни членови на Фондацијата „Томислав Зографски“

На 9 мај со студентски концерт во чест на композиторот Зографски, три професорки од Музичката академија беа прогласени за почесни членки на Фондацијата „Томислав Зографски“...

(Видео) Продекан на Ликовна академија: Студентите веќе имаат препознатлив уметнички стил

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска...

Студенти од УГД на „ЕУ појадок“

Студенти од Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип  присуствуваа  на „ЕУ појадок“, кој по повод денот на Европа на 10 мај се одржа во Клуб на пратеници во Скопје...

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“ беше темата на трибината која ја организираше Центарот за правно – политички истражувања на Правниот факултет на УГД. На трибината,

(Видео) Прво место за студентите од ФТБЛ на „Туризмијада 2016“

Студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика по вторпат учествуваа на „Туризмијада“ во Црна Гора...

Портрети на истакнати пијанисти од историјата на македонската музика

Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на своите активности организира концерт посветен на уметничката и педагошката дејност на македонските пијанисти...

Одбележан Денот на Европа

Денот на Европа - 9 мај беше одбележан на Универзитетот „Гоце Делчев“, со промоција на изданијата на Центарот за правно-политички истражувања на Правниот факултет...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...