Промовирана книгата „И животот е сексуално пренослив“ на проф. д-р Вело Марковски

„И животот е сексуално пренослив“ е насловот на најновата книга на проф. д-р Вело Марковски, специјалист инфектолог, кој е вработен на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип...

Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

Петстотини студенти од Македонија и регионот ги претставија најновите достигнувања во медицината на Симпозиум на УГД

Околу петстотини студенти од медицинските факултети во Македонија и надвор од неа денеска ги презентираа своите научни трудови од областа на медицината на првиот Меѓународен студентски симпозиум. Симпозиумот се одржа во Мултимедијалниот центар на УГД...

(Видео) Сите говори од Ораторска вечер 2016

14 студенти оваа година учествуваа на традиционалната манифестација „Ораторска вечер“ која по шести пат се одржа на Правниот факултет при УГД...

Специјализации за студентите од првата генерација на Факултетот за медицински науки при УГД

Министерството за здравство распиша oглас за 100 кофинансирани специјализации за невработени и доктори кои не работат во јавни здравствени установи...

ФТБЛ доби благодарница за крводарителство, хуманост и солидарност

Во просториите на Наставниот центар во Скопје, во соработка со Црвениот крст на Република Македонија, минатата среда во периодот од 9 до 14 часот се одржа Крводарителска акција.

Американскиот лекар кој ја победи смртоносната ебола ќе одржи предавање на УГД

Факултетот за медицински науки при УГД организира предавање на д-р Кент Брентли од САД кое ќе се одржи во понеделник (21 март) со почеток во 14 часот во свечената сала на Кампус 2.

Американски професори: Македонските студенти учат многу бргу

Двајца лекари и професори од САД во рамките на нивниот престој во Клиничката болница во Штип одржаа предавања и практични вежби на студентите од Факултетот за медицински науки...

Меѓународен научен симпозиум за студентите на медицинските и биомедицинските науки

Факултетот за медицински науки при УГД организира Меѓународен научен симпозиум за студентите. Интернационалниот студентски симпозиум е насловен „Celebrating achievements in medical sciences, promoting health and sharing knowledge“...

Американски доктори одржаа предавање пред студентите на ФМН

Двајца професори до САД, д-р Лин Ченг и д-р Џејмс Лајт, одржаа предавања пред студентите на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип. Предавањето е во организација на Факултетот за медицински науки при УГД, а домаќин на докторите специјалисти е Клиничката болница во Штип....

Американски лекари ќе држат предавања на УГД

На 17 февруари (среда) со почеток во 12 часот, во Свечената сала на Кампус 2 (Земјоделски факултет), двајца реномирани американски лекари, кои се дел од проектот „Macedonia-US Physician Project“ на Министерството за здравство, ќе одржат интерактивни предавања пред студентите на ФМН...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...