Трио „Grazioso” со извонредни настапи во Мароко

Познатото трио „Grazioso“, во состав м-р Кристина Палија (сопран), д-р Невенка Трајкова (пијано) и Менка Богоевска (виолина), по настапите низ Словенија, Австрија, Шпанија и Бугарија...

Отворени денови на Кампус 2

Кампус 2 при Универзитет „Гоце Делчев“ денес беше домаќин на преку двесте средношколци од повеќе средни училишта во Штип...

Експерти од пракса им ја отворија е-продажбата „зад сцената“ на студентите од ФТБЛ

Во текот на мината седмица пред студентите од насоката Бизнис администрација на Факултетот за туризам и бизнис логистика предавање одржа Бојан Иванов...

(Видео) Продекан на Ликовна академија: Студентите веќе имаат препознатлив уметнички стил

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска...

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“ беше темата на трибината која ја организираше Центарот за правно – политички истражувања на Правниот факултет на УГД. На трибината,

Се бара иновативна студентска идеја за справување со глобалното затоплување

Најиновативната идеја за справување со глобалното затоплување ќе биде наградена со 10.000 американски долари, од кои 90% ќе бидат искористени за реализирање на идејата.

Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ - Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб...

Визитинг професор од Нови Сад предаваше префд студентите на Земјоделскиоот факултет

Во рамките на соработката која веќе три години ја имаат Земјоделскиот факултет и Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип со Институтот за полјоделие и градинарство од Нови Сад...

(Видео) Економски факултет воспостави соработка со Економската асоцијација од Европа и од Азија

Економскиот факултет при УГД денеска воспостави соработка со Економската асоцијација ЕБЕС, која делува на ниво на Европа и на Азија. Станува збор за една од најголемите економски асоцијации, чиј заменик-претседател Мехмед Хусеин Билгин изминативе неколку дена е во посета на Економскиот факултет...

Декан на ТТФ: Имаме интеракција со индустријата во интерес на студентите и студиските програми ги приспособуваме на потребите на текстилната индустрија

Во серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите при УГД разговаравме со деканката на Технолошко-техничкиот факултет проф. д-р Винета Сребренковска.

Студентите во посета на Крим-техника на МВР и Јавното обвинителство

Студентите од трета година на Правниот факултет во склоп на реализација на програмата по предметот Казнено-процесно право ги посетија Одделот за криминалистичка техника при МВР и Јавното обвинителство во Скопје...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...