Студенти од Филолошки факултет учествуваа на работилница за превод

Студентите од трета и четврта година од Катедрата за германски јазик и книжевност во Штип беа дел од тридневната Работилницата за превод на книгата „Седмата страна на коцката“...

Професори од Музичката академија станаа почесни членови на Фондацијата „Томислав Зографски“

На 9 мај со студентски концерт во чест на композиторот Зографски, три професорки од Музичката академија беа прогласени за почесни членки на Фондацијата „Томислав Зографски“...

Отворени денови на Кампус 2

Кампус 2 при Универзитет „Гоце Делчев“ денес беше домаќин на преку двесте средношколци од повеќе средни училишта во Штип...

Експерти од пракса им ја отворија е-продажбата „зад сцената“ на студентите од ФТБЛ

Во текот на мината седмица пред студентите од насоката Бизнис администрација на Факултетот за туризам и бизнис логистика предавање одржа Бојан Иванов...

(Видео) Продекан на Ликовна академија: Студентите веќе имаат препознатлив уметнички стил

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска...

Студентите по новинарство од УГД се обучуваат за истражувачко новинарство

Студентите од студиската програма Новинарство и односи со јавноста во изминативе два дена посетуваат значајна обука за истражувачко новинарство, која е дел од проектот „Истражувачкото новинарство чувар на демократијата и човековите права“...

(Видео) Еразмус професори на Факултетот за медицински науки

Професори од Бугарија кои се на Еразмус размена оваа седмица се дел од Факултетот за медицински науки. Тие пред студентите ќе го презентираат Тракискиот универзитет и ќе ги понудат можностите што овој универзитет им ги нуди за студентите...

Се бара иновативна студентска идеја за справување со глобалното затоплување

Најиновативната идеја за справување со глобалното затоплување ќе биде наградена со 10.000 американски долари, од кои 90% ќе бидат искористени за реализирање на идејата.

Од идеја до реализација – патот до успехот

„Од идеја до реализација – патот до успехот“ е темата на предавањето кое во четвртокот (5.5.2016 година) пред студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика го одржа Игор Христов, гостин-предавач од пракса...

Предавање на тема „E-commerce behind the scenes“

Студентите од насоката Бизнис администрација на Факултетот за туризам и бизнис логистика имаа можност да проследат предавање од Бојан Иванов, главен технички директор и соосновач на дигиталната агенција #Different...

(ВИДЕО) Студентска дебата: „Позитивни и негативни страни на мигрантската криза во Европа“

Студентите од Правниот факултет при УГД денес дебатираа меѓусебно на темата „Позитивни и негативни страни на мигрантската криза во Европа“...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...