УГД и Гази Баба ќе изработуваат Стратегија за развој на туризмот

Универзитетот „Гоце Делчев“ и Општина Гази Баба ја интензивираат својата соработка, за што денеска во Ректоратот на УГД ректорот, проф. д-р Блажо Боев, и градоначалникот на Гази Баба, Тони Трајковски, потпишаа Меморандум за соработка...

Студенти на меѓународна изложба во Романија

Студентите од ТТФ заедно со професорката Ванѓа Димитријева-Кузманоска учествуваа со свои изработки на влашки носии на Интернационалната изложба на традиционални костими во Кампулунг, Романија, организирана од Меѓународната асоцијација „Нику Хаџи“ и Букурешкиот универзитет...

Студенти од УГД на „ЕУ појадок“

Студенти од Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип  присуствуваа  на „ЕУ појадок“, кој по повод денот на Европа на 10 мај се одржа во Клуб на пратеници во Скопје...

(Видео) УГД воспостави соработка со унгарски универзитети

Во рамките на посетата на унгарскиот амбасадор во Република Македонија, на Универзитетот „Гоце Делчев“ беше договорена соработка меѓу некои универзитети во Унгарија и УГД...

Повик за учество во Летна школа за човекови права и кривично право

Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со Државниот универзитет во Тетово, а со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, распишаа Повик за учество на студенти во Летната школа за човекови права и кривично право...

Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ - Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб...

Отворена изложбата „Победата над фашизмот: Kако се постигна?“

Михаил Лукшин, аташе за култура на Руската амбасада во Република Македонија заедно со ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев денеска свечено ја отворија изложбата на фотографии која е насловена „Победата над фашизмот: Како се постигна?“...

Визитинг професор од Нови Сад предаваше префд студентите на Земјоделскиоот факултет

Во рамките на соработката која веќе три години ја имаат Земјоделскиот факултет и Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип со Институтот за полјоделие и градинарство од Нови Сад...

Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

Професорки од Бугарија во рамките на Еразмус плус одржаа предавања на УГД

Доц. д-р Виолета Станчева од Тракискиот универзитет во Бугарија и проф. д-р Дарина Волчева од Институтот по земјоделие во Карнобат,  Бугарија, во изминатата седмица беа гости на Универзитетот „Гоце Делчев“

Германец – промотор на македонската култура низ светот одржа предавање на УГД

Професорот д-р Волф Ошлис, македонист од Германија, денеска одржа предавање пред студентите на Филолошки факултет при УГД. Тој истакна дека во Германија има интерес за изучување на македонскиот јазик и македонската култура...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...