Трето место и трофеј за фер игра за спортистите на УГД во Белгија

Спортските екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ на Универзитетските спортски игри во Антверпен, Белгија имаа одличен настап, а го освоија и значајното трето место...

Студенти од УГД заминуваат на спортска Универзијада во Белгија

20 студенти од УГД наскоро заминуваат да го претставуваат Универзитетот и Македонија на спортска Универзијада во Антверпен, Белгија...

Студентите на УГД се натпреваруваат на Универзитетски спортски игри

Одбележувањето на девет години Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип ќе биде збогатено и со петтото по ред одржување на Универзитетските спортски лиги...

На 15 март започнуваат УГД спортските лиги

Универзитетот „Гоце Делчев“ и оваа година организира универзитетски спортски лиги во кои учествуваат студентите...

УГД организира велосипедска трка „Со велосипед на факултет“

Универзитетот „Гоце Делчев“ во соработка со Велосипедската федерација на Македонија ќе организира велосипедска трка под мотото „Со велосипед на факултет“. 

Студентите на настава и обука по скијање во Бугарија

Група студенти од УГД во изминатиот период присуствуваа на настава и обука по скијање во скијачкиот центар Малиовица, на планината Рила во Бугарија...

Пријавете се за УГД спортските лиги

Универзитетот „Гоце Делчев“ и оваа година организира универзитетски спортски лиги во кои учествуваат студентите...

УГД преку велосипедски трки ќе ја подига свеста за употреба на велосипедите

Универзитетот „Гоце Делчев“ во рамките на одбележувањето на својот патронат ќе организира велосипедска трка.

Футсал екипата на УГД најдобра екипа за 2015

Футсал екипа на Универзитетот „Гоце Делчев“ беше прогласена за најдобра универзитетска екипа за 2015 година...

УГД доби признание за придонес во меѓународната соработка и афирмација на спортот

Во изминатиот период по покана од Одделот за спорт на Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“, група студенти спортисти од УГД, предводени од наставниците по спорт и рекреација Ване Барбареев, Љупче Нехтенин и доц. д-р Билјана Попеска...

Пингпонгарите на УГД на прво место

На крајот од есенскиот дел од Суперлигата на Македонија за 2015/2016 година, Пингпонгарскиот клуб на Универзитетот „Гоце Делчев“ го зазеде првото место...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...