Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ - Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб...

(Видео) Ова се електронските алатки што им се на располагање на сите студенти

Универзитетот „Гоце Делчев“ денеска одржа трибина преку која ги презентираше електронските алатки со кои располага УГД, кои им го олеснуваат студирањето на студентите.

Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

УГД и Агенцијата за цивилно воздухопловство потпишаа Меморандум за соработка

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Агенцијата за цивилно воздухопловство воспоставија соработка која во најголем дел ќе биде корисна за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Деканот на Машински факултет: Произведуваме инженери кои ќе ја движат економијата напред

Машинскиот факултет како еден од техничките факултети при Универзитетот „Гоце Делчев“ забрзано се развива во насока на подготовка на што посоодветни кадри за пазарот на труд...

Студентите на Факултетот за информатика реализираа проект за децата со аутизам

Факултетот за информатика при Универзитет „Гоце Делчев“ го промовираше проектот „Мултимедијална информатичка платформа за едукативни и рехабилитациони цели“...

Студентите од Машински факултет на практична настава во македонските производствени капацитети

Студентите на Машинскиот факултет при УГД редовно се на терен и посетуваат економски капацитети и останати институции со цел да се стекнат со практично знаење од својата област...

Промовирана првата универзитетска телевизија во Македонија – УГД ТВ

Ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев и заменикот-министерот за образование Спиро Ристовски го означија почетокот на работа на студиото на Универзитетската телевизија „УГД ТВ“...

Заменик-министерот за образование во посета на лабораториите на УГД

Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски посети дел од лабораториите и Центарот за дентална медицина во рамките на Универзитетот „Гоце Делчев“...

УГД со отворени врати за младите научници

Ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев го прими најдобриот млад научник за 2015 година м-р Даниел Денковски, кој одржа предавање пред студентите од Електротехничкиот факултет...

Најдобриот млад научник за 2014 одржа предавање на УГД

Најдобриот млад научник за 2014 година, Даниел Денковски, одржа предавање на Електротехничкиот факултет при УГД. Предавањето се одржа...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...