Концерт на Благица Поп Томова и Милица Шкариќ во Њујорк

Доц. м-р Благица Поп Томова и проф. д-р Милица Шкариќ на 22 мај ќе одржат рецитал во Њујорк...

Трио „Grazioso” со извонредни настапи во Мароко

Познатото трио „Grazioso“, во состав м-р Кристина Палија (сопран), д-р Невенка Трајкова (пијано) и Менка Богоевска (виолина), по настапите низ Словенија, Австрија, Шпанија и Бугарија...

Студенти на меѓународна изложба во Романија

Студентите од ТТФ заедно со професорката Ванѓа Димитријева-Кузманоска учествуваа со свои изработки на влашки носии на Интернационалната изложба на традиционални костими во Кампулунг, Романија, организирана од Меѓународната асоцијација „Нику Хаџи“ и Букурешкиот универзитет...

Професори од Музичката академија станаа почесни членови на Фондацијата „Томислав Зографски“

На 9 мај со студентски концерт во чест на композиторот Зографски, три професорки од Музичката академија беа прогласени за почесни членки на Фондацијата „Томислав Зографски“...

(Видео) Продекан на Ликовна академија: Студентите веќе имаат препознатлив уметнички стил

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска...

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“ беше темата на трибината која ја организираше Центарот за правно – политички истражувања на Правниот факултет на УГД. На трибината,

Портрети на истакнати пијанисти од историјата на македонската музика

Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на своите активности организира концерт посветен на уметничката и педагошката дејност на македонските пијанисти...

Студентите со концерт во чест на Томислав Зографски

Студентите од Музичката академија при Универзитет „Гоце Делчев“ ќе одржат концерт во чест на композиторот Томислав Зографски...

Отворена изложбата „Победата над фашизмот: Kако се постигна?“

Михаил Лукшин, аташе за култура на Руската амбасада во Република Македонија заедно со ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев денеска свечено ја отворија изложбата на фотографии која е насловена „Победата над фашизмот: Како се постигна?“...

Декан на Музичка академија: Студентите од нашиот факултет настапуваат насекаде низ светот

Деканот на Музичката академија проф. м-р Тони Китановски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“...

УГД на Денови на образование и кариера

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и годинава се претставува на Саемот на образование „Денови на образование и кариера“, кој започна денеска (14 април) и ќе трае до сабота (16 април)...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...