Француската влада доделува стипендии за мастер и докторски студии

Се зголемуваат можностите за стипендирање за студентите во Р. Македонија. Француската влада објави Конкурс за стипендирање на студии во Франција, кои се наменети за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција...

Отворен повик за научни трудови за конференција на Правен факултет

Центарот за Правно-политички истражувања при Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, ве поканува да учествувате со ваши трудови на Третата меѓународна научна конференција...

Декан на ФТБЛ: Праксата е еден од најважните сегменти за нашиот факултет

Деканот на Факултетот за туризам и бизнис логистика проф. д-р Никола Димитров беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“...

Средба на македонските и странските студенти учесници во Еразмус плус

Студентите од УГД кои преку  програмата Еразмус престојуваат на други универзитети надвор од државата, заедно со студенти од Европа кои преку истата програма престојуваат на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип...

Читајте го 14. издание на студентскиот весник „Студентско ехо“

Неодамна од печат излезе најновото, четиринаесетто по ред, издание на студентскиот весник „Студентско ехо“.

Проф. д-р Милица Шкариќ ќе одржи мастерклас по пијано во Белгија

Проф. д-р Милица Шкариќ, која предава на Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, од 4 до 8 април ќе одржи мастерклас по пијано во Белгија.

Декан на ЕТФ: Пазарот на труд има огромна потреба од електротехнички инженери

Деканката на Електротехнички факултет при УГД, проф. д-р Татјана Атанасова-Пачемска, во своето интервју за универзитетската телевизија и радио посочи дека пазарот на труд има многу голема потреба од кадар токму од нивниот факултет...

Студентски документарен филм во Мултимедијалниот центар на УГД

Документарниот филм „Македонскиот идентитет низ историјата“ од група студенти од Факултетот за образовни науки (студиска програма Историја и архелогија) ќе биде прикажан денес во Мултимедијалниот центар на УГД...

(Видео) Декан на ФОН: Создаваме квалитетен наставнички и воспитувачки кадар

Од серијалот разговори со деканите и продеканите при УГД разговаравме со деканката на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Соња Петровска.

Стипендии за студии во Кина за студентите на УГД

Двајца студенти од технолошките факултети, со предност за студентите од Машински факултет, имаат можност да аплицираат за целосни стипендии во Кина.

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...