Професорки од Португалија одржаа предавања на УГД

Три професорки од Португалија оваа седмица држат неколку предавања пред студентите на Земјоделски факултет при УГД...

Студентите во посета на Крим-техника на МВР и Јавното обвинителство

Студентите од трета година на Правниот факултет во склоп на реализација на програмата по предметот Казнено-процесно право ги посетија Одделот за криминалистичка техника при МВР и Јавното обвинителство во Скопје...

Отворен ден за Еразмус плус

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип на отворени Еразмус плус денови имаа можност да се запознаат со можностите што ги нуди оваа програма за размена и мобилност во рамките на високообразовните установи во Европа...

Нова книга на професорот Блаже Китанов

„Во сенката на јаворот“ е насловена новата збирка поезија на проф. д-р Блаже Китанов, професор на Факултетот за образовни науки...

Студенти на Правен факултет дебатираа за говор на омраза

Центарот за правно и политичко истражување при Правниот факултет на УГД организираше уште една од серијата дебати на тема „Говор на омраза на интернет“...

Што можат математичарите да направат за вас?

Математиката може да се применува насекаде, во сите пори на општественото и економското живеење, ова беше еден од заклучоците на денешната трибина „Што можат математичарите да направат за вас“...

(Видео) Дебата: Политики на образование – квалитет наспроти квантитет во високото образование

Дебатата го промени мислењето кај младите. Пред почетокот на вчерашната дебата на Правниот факултет присутните студенти гласаа и речиси сите сметаа дека квалитетот треба да биде пред квантитетот во високото образование...

Професорки од Бугарија во рамките на Еразмус плус одржаа предавања на УГД

Доц. д-р Виолета Станчева од Тракискиот универзитет во Бугарија и проф. д-р Дарина Волчева од Институтот по земјоделие во Карнобат,  Бугарија, во изминатата седмица беа гости на Универзитетот „Гоце Делчев“

Средба на ректорот Боев со амбасадорката на Белгија во Р. Македонија

Ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип проф. д-р Блажо Боев оствари средба со амбасадорот на Белгија во Р. Македонија, г-ѓа Аник Ван Калстер. За време на средбата ректорот Боев ја запозна амбасадорката со Универзитетот „Гоце Делчев“...

Петстотини студенти од Македонија и регионот ги претставија најновите достигнувања во медицината на Симпозиум на УГД

Околу петстотини студенти од медицинските факултети во Македонија и надвор од неа денеска ги презентираа своите научни трудови од областа на медицината на првиот Меѓународен студентски симпозиум. Симпозиумот се одржа во Мултимедијалниот центар на УГД...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...