(Видео) Професори од Оксфорд одржаа предавања за образовниот систем и за моралот

Двајца професори од Оксфорд вчера одржаа предавања пред студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“. Едно од предавањата беше на тема „Образовниот систем во Велика Британија“, а го одржа проф. Кејт Сигрејв.

Студентката Трбојевиќ ќе одржи рецитал на Музичката академија при УГД

Во среда 30 март, со почеток во 12 часот, на Музичката академија во Штип рецитал ќе одржи Тања Трбојевиќ, студентка во трета година во класата по пијано на проф. д-р Милица Шкариќ.

Преку 200 велосипедисти и рекреативци на велосипедската трка во Штип

Голем број заинтересирани млади од сите краеви на државата викендов пристигнаа во Штип на велосипедската трка по повод патрониот празник на Универзитетот „Гоце Делчев“...

(Видео) Гледајте ја велосипедската трка во живо преку интернет

Велосипедската трка „Со велосипед на факултет“ започнува денес во 11.00 часот на плоштадот „Слобода“ во Штип. Голем број на велосипедисти од цела Македонија денес пристигнаа во Штип со цел да учествуваат на оваа трка...

(Видео) УГД прослави девет години од своето постоење

Со свечена седница на Универзитетскиот сенат и со промоција на почесен доктор на науки УГД го продолжи одбележувањето на девет години од своето постоење. На свечената седница во својот говори одржаа ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев и заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски...

УГД го започна одбележувањето на девет години од постоењето

Универзитетот „Гоце Делчев“ со промоција на доктори на науки и промоција на Kаталог на изданија го започна одбележувањето на девет години од основањето. Стојанче Мијалковски, Афродита Зенделска, Тодор Чекеровски и Доне Стојанов...

УГД и Министерството за животна средина ќе реализираат проекти за заштита на животната средина

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Министерството за животна средина и просторно планирање потпишаа Договор за соработка и финансирање на проектите „Персонална експозиција на респирабилни цврсти честички на урбаната популација во Скопје и Тетово“...

Грнчарството низ вековите

Институтот за историја и археологија при Факултетот за образовни науки на УГД организираше предавање на тема „Грнчарството низ вековите“...

(Видео) Интервју Чарлс Герет: Студентите можат да аплицираат на нашите програми за млади

Амбасадорот на Британија во Република Македонија, Чарлс Герет, при неодамнешната посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип говореше за дипломатијата во 21 век

ФТБЛ доби благодарница за крводарителство, хуманост и солидарност

Во просториите на Наставниот центар во Скопје, во соработка со Црвениот крст на Република Македонија, минатата среда во периодот од 9 до 14 часот се одржа Крводарителска акција.

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...