Се бара иновативна студентска идеја за справување со глобалното затоплување

Најиновативната идеја за справување со глобалното затоплување ќе биде наградена со 10.000 американски долари, од кои 90% ќе бидат искористени за реализирање на идејата.

Од идеја до реализација – патот до успехот

„Од идеја до реализација – патот до успехот“ е темата на предавањето кое во четвртокот (5.5.2016 година) пред студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика го одржа Игор Христов, гостин-предавач од пракса...

Предавање на тема „E-commerce behind the scenes“

Студентите од насоката Бизнис администрација на Факултетот за туризам и бизнис логистика имаа можност да проследат предавање од Бојан Иванов, главен технички директор и соосновач на дигиталната агенција #Different...

(ВИДЕО) Студентска дебата: „Позитивни и негативни страни на мигрантската криза во Европа“

Студентите од Правниот факултет при УГД денес дебатираа меѓусебно на темата „Позитивни и негативни страни на мигрантската криза во Европа“...

Студентите со концерт во чест на Томислав Зографски

Студентите од Музичката академија при Универзитет „Гоце Делчев“ ќе одржат концерт во чест на композиторот Томислав Зографски...

Студентите од УГД на дебата за предизвиците на ЕУ

По повод одбележувањето на 9 мај - Денот на Европа, студентите од Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип учествуваа на Државниот натпревар по ораторски вештини...

Повик за учество во Летна школа за човекови права и кривично право

Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со Државниот универзитет во Тетово, а со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, распишаа Повик за учество на студенти во Летната школа за човекови права и кривично право...

(Видео) Џес Бејли: Странските, односно македонските студенти имаат огромни можности на универзитетите во САД

Амбасадорот на САД во Република Македонија Џес Бејли во интервју за Универзитетското радио и телевизија зборуваше за можностите што ги нуди Амбасадата на САД во Р. Македонија за македонските студенти, за стипендиите, но и за обуките со кои можат да се збогатат младите луѓе во Македонија...

Студенти на ЕТФ во посета на „Кончар“ - Загреб

Студентите од трета и четврта година на Електротехнички факултет, во склоп на реализацијата на практичната настава, во периодот од 20 до 23 aприл ја посетија компанијата „Кончар“ во Загреб...

Одбележани 113 години од смртта на Гоце Делчев

Универзитетот „Гоце Делчев“ денес се приклучи во одбележувањето на 4 мај, денот на смртта на револуционерот Гоце Делчев...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...