Експерти од пракса им ја отворија е-продажбата „зад сцената“ на студентите од ФТБЛ

Во текот на мината седмица пред студентите од насоката Бизнис администрација на Факултетот за туризам и бизнис логистика предавање одржа Бојан Иванов...

(Видео) Продекан на Ликовна академија: Студентите веќе имаат препознатлив уметнички стил

Последен факултет од серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите, ви го претставуваме разговорот со продеканката на Ликовната академија при УГД доц. м-р Јана Јакимовска...

Студенти од УГД на „ЕУ појадок“

Студенти од Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип  присуствуваа  на „ЕУ појадок“, кој по повод денот на Европа на 10 мај се одржа во Клуб на пратеници во Скопје...

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“

„Распадот на Југославија – 25 години подоцна“ беше темата на трибината која ја организираше Центарот за правно – политички истражувања на Правниот факултет на УГД. На трибината,

(Видео) Прво место за студентите од ФТБЛ на „Туризмијада 2016“

Студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика по вторпат учествуваа на „Туризмијада“ во Црна Гора...

Студентите по новинарство од УГД се обучуваат за истражувачко новинарство

Студентите од студиската програма Новинарство и односи со јавноста во изминативе два дена посетуваат значајна обука за истражувачко новинарство, која е дел од проектот „Истражувачкото новинарство чувар на демократијата и човековите права“...

(Видео) Еразмус професори на Факултетот за медицински науки

Професори од Бугарија кои се на Еразмус размена оваа седмица се дел од Факултетот за медицински науки. Тие пред студентите ќе го презентираат Тракискиот универзитет и ќе ги понудат можностите што овој универзитет им ги нуди за студентите...

(Видео) УГД воспостави соработка со унгарски универзитети

Во рамките на посетата на унгарскиот амбасадор во Република Македонија, на Универзитетот „Гоце Делчев“ беше договорена соработка меѓу некои универзитети во Унгарија и УГД...

Портрети на истакнати пијанисти од историјата на македонската музика

Музичката академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на своите активности организира концерт посветен на уметничката и педагошката дејност на македонските пијанисти...

Одбележан Денот на Европа

Денот на Европа - 9 мај беше одбележан на Универзитетот „Гоце Делчев“, со промоција на изданијата на Центарот за правно-политички истражувања на Правниот факултет...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...