Трето место и трофеј за фер игра за спортистите на УГД во Белгија

Спортските екипи на Универзитетот „Гоце Делчев“ на Универзитетските спортски игри во Антверпен, Белгија имаа одличен настап, а го освоија и значајното трето место...

(Видео) Амбасадорот на САД, Џес Бејли во посета на УГД

Амбасадорот на САД во Р. Македонија, н.е. Џес Бејли, денеска престојуваше во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. За време на посетата, амбасадорот Бејли се сретна со ректорот на УГД...

Промовирана книгата „И животот е сексуално пренослив“ на проф. д-р Вело Марковски

„И животот е сексуално пренослив“ е насловот на најновата книга на проф. д-р Вело Марковски, специјалист инфектолог, кој е вработен на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип...

Отворена изложбата „Победата над фашизмот: Kако се постигна?“

Михаил Лукшин, аташе за култура на Руската амбасада во Република Македонија заедно со ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев денеска свечено ја отворија изложбата на фотографии која е насловена „Победата над фашизмот: Како се постигна?“...

(Видео) Декан на Правен факултет: Студентите го препознаваат нашиот факултет како квалитетна институција

Од серијалот интервјуа кои УГД ТВ и УГД ФМ ги реализираат со деканите и продеканите на УГД ви го претставуваме разговорот со деканот на Правниот факултет проф. д-р Јован Ананиев...

Визитинг професор од Нови Сад предаваше префд студентите на Земјоделскиоот факултет

Во рамките на соработката која веќе три години ја имаат Земјоделскиот факултет и Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип со Институтот за полјоделие и градинарство од Нови Сад...

(Видео) Ова се електронските алатки што им се на располагање на сите студенти

Универзитетот „Гоце Делчев“ денеска одржа трибина преку која ги презентираше електронските алатки со кои располага УГД, кои им го олеснуваат студирањето на студентите.

(Видео) Економски факултет воспостави соработка со Економската асоцијација од Европа и од Азија

Економскиот факултет при УГД денеска воспостави соработка со Економската асоцијација ЕБЕС, која делува на ниво на Европа и на Азија. Станува збор за една од најголемите економски асоцијации, чиј заменик-претседател Мехмед Хусеин Билгин изминативе неколку дена е во посета на Економскиот факултет...

Декан на ТТФ: Имаме интеракција со индустријата во интерес на студентите и студиските програми ги приспособуваме на потребите на текстилната индустрија

Во серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите при УГД разговаравме со деканката на Технолошко-техничкиот факултет проф. д-р Винета Сребренковска.

Осма Туристичко-гастрономска изложба на ФТБЛ во Гевгелија

Факултетот за туризам и бизнис логистика по осми пат во Гевгелија ја одржа традиционалната Туристичко-гастрономска изложба на алтернативни форми за развој на туризмот...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...