Преку анкета студентите ќе можат да го кажат своето мислење за УГД

ПВо тековната недела, од 18 април заклучно со 30 април, до 24 часот, на платформата за е-учење на УГД за прв циклус студии на секој факултет е отворена анкета за студентите

Студенти од УГД заминуваат на спортска Универзијада во Белгија

20 студенти од УГД наскоро заминуваат да го претставуваат Универзитетот и Македонија на спортска Универзијада во Антверпен, Белгија...

Декан на Музичка академија: Студентите од нашиот факултет настапуваат насекаде низ светот

Деканот на Музичката академија проф. м-р Тони Китановски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“...

(Видео) Сите говори од Ораторска вечер 2016

14 студенти оваа година учествуваа на традиционалната манифестација „Ораторска вечер“ која по шести пат се одржа на Правниот факултет при УГД...

Специјализации за студентите од првата генерација на Факултетот за медицински науки при УГД

Министерството за здравство распиша oглас за 100 кофинансирани специјализации за невработени и доктори кои не работат во јавни здравствени установи...

Работилница на тема „Што можат математичарите да направат за вас“

Во рамките на COST акцијата TD1409 - Mathematics for Industry Networks, Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е организатор на еднодневната индустриска работилница на тема „Што можат математичарите да направат за вас?...

Германец – промотор на македонската култура низ светот одржа предавање на УГД

Професорот д-р Волф Ошлис, македонист од Германија, денеска одржа предавање пред студентите на Филолошки факултет при УГД. Тој истакна дека во Германија има интерес за изучување на македонскиот јазик и македонската култура...

Отворен ден за програмата Еразмус плус – како да отидете на размена во странство?

Центарот за Меѓууниверзитетска соработка при УГД во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе организираат отворен ден за програмата Еразмус плус, насловен како „Биди и ти ЕРАЗМУС + студент“...

Елена Трајковска, Никола Велков и Ивана Атанасова победници на Oраторската вечер на УГД

Елена Трајковска од Правниот факултет при УГД е победник во категоријата „слободни говори“ на шестата по ред Ораторска вечер што се одржа вчера на Правниот факултет при УГД...

УГД на Денови на образование и кариера

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и годинава се претставува на Саемот на образование „Денови на образование и кариера“, кој започна денеска (14 април) и ќе трае до сабота (16 април)...

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...