(Видео) Професор од Литванија: Вашите студенти се многу интерактивни

Проф. д-р Ваидас Гиедримас од Универзитетот „Утенос Колегија“ во Литванија оваа седмица одржа неколку предавања на УГД како дел од програмата Еразмус плус. Тој е професор по информатика и предавањата ги одржа пред студентите на Факултетот за информатика при УГД...

Уметничка пролет на УГД

Започна „Уметничка пролет на УГД“. Серија концерти на врвни музички имиња од Македонија и од регионот ја одбележуваат оваа пролет.

(Видео) Декан на Економски факултет: Нашите кадри се значајни за македонската економија

Деканот на Еконмскииот факултет проф. Д-р Трајче Мицевски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“...

(Видео) Студентите се запознаваа со предизвиците на судскиот превод

Филолошкиот факултет заедно со Здружението на преведувачи на Македонија денеска организираше работилница за студентите на темата „Судски превод“...

Две награди за студентите од Филмската академија на фестивалот “FEELMOTION”

Студентите на Филмската академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се враќаат со две награди од Интернационалниот студентски филмски фестивал „FEELMOTION“, кој се одржа од 8 до 10 април во Охрид...

(Видео + аудио) Следете ја дебатата: „Митови и вистини за вакцините“

Универзитетското радио „УГД ФМ“, по повод Светскиот ден на здравјето (7 април), организираше радио-дебата на тема „Митови и вистини за вакцините“...

„Ораторски вечери“ по шести пат

Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Клубот на оратори „Ростра ветера“ по шести пат ја организираат манифестацијата „Ораторски вечери“. Годинава на овие „Ораторски вечери“ 

УГД и Агенцијата за цивилно воздухопловство потпишаа Меморандум за соработка

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Агенцијата за цивилно воздухопловство воспоставија соработка која во најголем дел ќе биде корисна за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика.

Филолошки факултет организира работилница на тема „Актуелната состојба со судскиот превод во МК“

Филолошкиот факултет организира работилница на тема „Актуелната состојба со судскиот превод во Македонија“...

Дебата на радио: Митови и вистини за вакцините

Универзитетското радио „УГД ФМ“ организира отворено студио во Кампус 2, каде што на темата „Митови и вистини за вакцините“ ќе дебатираат професори, асистенти и студенти на медицина и граѓани.

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...