Студентите на УГД се натпреваруваат на Универзитетски спортски игри

Одбележувањето на девет години Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип ќе биде збогатено и со петтото по ред одржување на Универзитетските спортски лиги...

9 години Универзитет „Гоце Делчев“

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип го прославува патрониот празник. По деветти пат со повеќе свечени активности ќе се одбележи 27 март, денот кој го означува почетокот на една нова успешна приказна во високото образование во Република Македонија...

(Видео) Амбасадорот на Британија го посети УГД

Амбасадорот на Велика Британија во Република Македонија Чарлс Герет денес беше во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“, се сретна со ректорот на Универзитетот, гостуваше на Универзитетската телевизија и одржа предавање пред студентите на Правниот факултет.

(Видео) Проф. д-р Рубин Гулабоски: На студентите им ги нудиме најновите научни достигнувања преку најновите едукативни методи

Серијалот гостувања на деканите и продеканите на факултетите при УГД го продолжуваме со гостување на деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин Гулабоски.

Д-р Кент Брентли: Ја победив смртоносната ебола, но пак би постапил исто

Американскиот лекар д-р Кент Брентли, кој ја победи смртоносната ебола, одржа предавање на УГД кое го организираше Факултетот за медицински науки...

(Видео) Проф. д-р Митриќески: Студентите на Филмска академија веќе имаат значајни филмски остварувања

Од серијалот гостувања на деканите или продеканите на факултетите при УГД ви го прикажуваме гостувањето на деканот на Филмската академија при УГД, проф. д-р Антонио Митриќески.

Распоред за свечено доделување на дипломи

Во пресрет на патрониот празник на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, традиционално ќе бидат доделени дипломите на дипломираните студенти на факултетите и академиите во состав на Универзитетот. Свечената промоција на дипломираните студенти ќе се одвива по следниов редослед:

(Видео) Заврши првиот конкурс за стипендирање на студенти – УГД најавува нови стипендии

Постапката за избор на студенти кои ќе бидат стипендирани од страна на УГД е завршена и веќе се избрани студентите кои ќе ги добијат првите стипендии. Интерес пројавиле околу 400 студенти, а ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев најави дека се планираат нови конкурси и нови стипендирања...

(Видео) Меѓународната научна конференција ФИЛКО ги обедини филолозите од Европа

Филолози и книжевници од Македонија, Бугарија, Русија, Италија и Франција, денес се дел од Меѓународната конференција за филологија култура и образование во организација на Филолошкиот факултет при УГД.

(Видео) Декан на Земјоделски факултет: Нашите студенти имаат пракса низ цела Европа

Универзитетската телевизија и Универзитетското радио го продолжуваат серијалот на гостувања на деканите и продеканите на факултетите при УГД, со цел да ги доближат факултетите и наставните програми до сите заинтересирани студенти и средношколци. 

05/06/2017
Се информираат студентите на прв циклус на студии дека рокот за заверка на парен семестар и пријавување на испити само во Јунска Втора испитна сесија 2017...