Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип е државен универзитет, рангиран на второто место на листата на државни универзитети во државата. Како млада и енергична високообразовна институција која постојано ги следи интересите на младата популација, како и најновите светски економски, индустриски и технолошки трендови креираме извонредни можности за високо образование. Дипломите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се меѓународно признати и се сигурна потврда за влез на домашниот и меѓународен пазар на трудот. Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип интегрира 13 факултети, организирани во 3 универзитетски кампуси. Наставата се изведува во наставни центри кои се дисперзирани во 12 града во Македонија. 16.000 студенти веќе го препознаа Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, како одлична можност за својот академски раст. Стигни до твојата животна цел! Препознај ја својата иднина!

Историја Ректорат Мисија Ректор Симболи Проректори Кампуси Генерален секретар УНИ Сервис Ректорска управа 3D Универзитет Универзитетски сенат Самоевалуација на УГД 2007-2010 Политика за квалитет на УГД Самоевалуација на УГД 2012-2013 Самоевалуација на УГД 2013-2015 Пензионирани редовни професори

 

Телефон: +389 32 550 000

   

Факс: +389 32 390 700

   

 E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса:  ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А 

 

Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија