Упатство за инсталирање на проектор Acer 5260i / 5271i

Чекор 1) Преку Start менито изберете Control Panel

Чекор 2) 2.1. Осигурете се дека е избрана опцијата View by: Large Icons

2.2. Во прозорецот треба да ја пронајдете и активирате иконата со име:

Run Advertised Programs

Чекор 3) Во новоотворениот прозорец во листата на програми, пронајдете ја програмата:

Acer Projector Gateway

Чекор 4) Во наредниот прозорец штиклирајте ја опцијата:

Run program automatically when download complete

И претиснете го копчето Download

На вашиот дисплеј ќе се појави порака во која можете да следите како напредува инсталацијата на програмата. По завршувањето прозорецот ќе се исклучи. Проекторот е инсталиран.

Доколку користете приватен лаптоп ќе мора да ги инсталирате овие програми:

За Acer Projector P5260i; (Download)

За Acer Projector P5271i. (Download)