Студентски домови

Во Штип, како град-седиште на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, се сместени најголемиот број наставни центри на факултетите на УГД и функционираат неколку студентски домови за сместување на студентите.

Со Одлука на Владата на Република Македонија во Штип се основани четири студентски домови, кои нудат сместувачки капацитети за голем број студенти на Универзитетот „Гоце Делчев“.

 

Последен пат изменето на Понеделник, 16 Август 2021 16:38
Повеќе во оваа категорија: Бесплатни е-книги »
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…