Предавање во рамките на Еразмус плус размена на наставнички кадар

Студентите од Катедрата за англиски јазик и книжевност, на 25 и на 27 октомври 2021 година, имаа можност да ги следат предавањата на тема „L2 Pronounciation: Attitudes, Needs and Reality“ и „L2 Pronounciation: Authentic Practice and Activities“ од доц. д-р Даница Јеротијевиќ-Тишма, универзитетски професор на Катедрата за англиски јазик и книжевност на Факултетот за филологија и уметност во Крагуевац (Р Србија).

Повеќе од 30 студенти активно учествуваа во предавањата и работилницата под менторство на доц. д-р Натка Јанкова-Алаѓозовска.

Професорката Јеротијевиќ-Тишма беше гостин на Филолошкиот факултет во рамките на програмата Еразмус плус размена на наставнички кадар и оствари работна средба со деканката на Филолошкиот факултет проф. д-р Драгана Кузмановска, продеканката доц. д-р Весна Коцева и доц. д-р Натка Јанкова-Алаѓозовска. На средбата беа разменети искуства и идеи за заемна соработка и посета во рамки на програмата „Еразмус плус“.

Последен пат изменето на Петок, 29 Октомври 2021 12:08
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…