Бесплатни обуки за развој на дигитални вештини

Во соработка со Македонско американската алумни асоцијација (МААА) и DCN глобалната мрежа, организира онлајн тренинг - програма која е поделена во пет модули:

  • Модул 1: Дигитален активизам и медиуми;
  • Модул 2: Развој на дигитални кампањи за граѓанско учество;
  • Модул 3: Критичко размислување, дезинформација и отчетност;
  • Модул 4: Лидерство врз основа на вредности;
  • Модул 5: Граѓанско учество за јавна дипломатија.

Тренинг - програмата (предавањата, обуките) ќе биде водени од глобални експерти, а основната цел е младите да ги развијат своите дигитални вештини, како едни од најважните вештини на 21 – от век, кои овозможуваат добро платена работа.

Учеството на тренинг – програмата е бесплатно, а студентите можат да се регистрираат на следниот линк: "Digital skills for civic engagement" Virtual Training Program in North Macedonia (dcnglobal.net) .

 

Последен пат изменето на Петок, 18 Февруари 2022 12:33
Одбележен под
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…