Приказ на предметите според таг: tehnologija

Понеделник, 19 Октомври 2015 00:00

„Јутјуб“ има нова конкуренција

Американската компанија Комкаст лансираше нова видеоплатформа наречена „Watchablе“.

Новата платформа е достапна на веб, телевизија, а може да се следи и преку оперативниот систем „иОС“. Интересна е и листата на партнери на Watchable, а меѓу нив можат да се најдат познати имиња, како: BuzzFeeda, GoProa, Voxa, Discovery Digitala, Fox Sports Digitala iFood.tv-a и др.

Објавено во Технологија
Вторник, 13 Октомври 2015 02:00

Слушнете како звучи Wi-Fi

Ако сте користеле интернет пред 15 години, сигурно многу добро се сеќавате на иритирачкиот dial-up звук на модемот кога се обидува да се приклучи на интернет мрежата, денес единствениот звук кој го слушате е звукот на типките кога пишувате. Сепак ова не е случај со Франк Свејн, човекот кој многу јасно го слуша звукот на Wi-Fi.

Објавено во Технологија
Вторник, 13 Октомври 2015 00:00

Дали компјутерите умираат од старост?

Ништо не е вечно, дури ни електронските уреди. „Луѓето претпоставуваат дека електронските елементи не стареат“, вели Бјанка Шредер, компјутерски научник на Универзитетот во Торонто.

Објавено во Технологија

Дали би можеле да замислите како ќе ви изгледа денот без да го користите вашиот паметен телефон, најкорисната алатка која ви помага едноставно да ги организирате дневните активности. Од практични информации за временската прогноза, преку водич за патишта и реализирање на сложени банкарски трансакции, мобилните апликации стана најоптимизираниот информациски сервис.

Објавено во Технологија
Страница 16 од 16
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…