Приказ на предметите според таг: umetnost

Четврток, 15 Октомври 2015 02:00

Ниче за моќта на музиката

“Музиката, единствена помеѓу сите уметности е во истовреме комплетно апстрактна и длабоко емоционална“, вели Oliver Sacks, во неговиот текст за музиката како сила која го движи човековиот дух.

Објавено во Уметност
Четврток, 15 Октомври 2015 00:00

Недела на германски филм по седми пат

Од 26 до 30 октомври во Мултимедијалниот центар на УГД ќе се одржува Недела на германски филм. Веќе традиционално Неделата на германски филм е одлична можност да се видат најдобрите филмски остварувања од Германија.

Објавено во УГД Живот
Страница 39 од 39
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…