Приказ на предметите според таг: umetnost

Музичката академија при УГД е домаќин на декани и ректори на музичките академии членки на Иницијативата „17 +1“ (земјите од Централна и од Источна Европа и НР Кина).

Објавено во Уметност
Четврток, 17 Октомври 2019 14:16

Денови на модата 2019 на ТТФ

Технолошко-техничкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ и годинава ја одржува изложбата Денови на модата, овојпат насловена „Модата – виножитото на град Штип“.

Објавено во Уметност

Дуото Митева – Трбојевиќ, двете професорки на Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“, одржа целовечерен солистички концерт во рамките на Музичкиот фестивал Темпието „Concerti del Tempietto’’ во Театро Марчело во Рим, Италија, што се одржува традиционално секоја година.

Објавено во Уметност

Студентите на Катедрата за современ танц при Универзитетот „Гоце Делчев“, со програма во продукција на Скопје танцов театар, ќе учествуваат на интернационалниот фестивал „Share“ во Братислава, Словачка.

Објавено во Уметност

Студентите од Вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија во Штип одржаа низа промотивни концерти низ Македонија. На високопрофесионално уметничко ниво и со голема посветеност и ентузијазам, студентите ја промовираа Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“  во Кочани, Штип и во Велес. Концертите предизвикаа голем интерес кај публиката, која со бурни аплаузи ги поздрави концертните настапи.

Објавено во Уметност
Страница 9 од 39
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…