Приказ на предметите според таг: umetnost

Скопје танцовиот театар од денес секој ден со почеток во 18 30 часот, ќе започне со бесплатно емитување на претстави во сопствена продукција, од архивата со која располага, со цел да допре до публиката и сите љубители на танцот. Емитувањата ќе бидат преку Јутјуб каналот на Skopje Dance Theater.

Објавено во Уметност

Факултетот за образовни науки при УГД подготвува театарска претстава со наслов „Приказна за рибарот и рипката“ по текст на Александар С. Пушкин.

Објавено во Уметност

Хелсиншкиот комитет за човекови права со низа настани го одбележуваат Денот на човековите права. Во рамките на низата активности пред студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип беше презентиран филмот „Лајла М“, по што следеше разговор со извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска и професорката  Јана Јакимовска.

Објавено во Уметност
Четврток, 12 Декември 2019 11:45

Прикажување на филмот Лејла М на УГД

Во петок (13.12.2019 г.), во 12.30 часот, во Мултимедијалниот центар на УГД ќе се одржи проекција на филмот „Лајла М“, а потоа ќе следи разговор со извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пирофска и проф. м-р Јана Јакимовска. Модератор ќе биде Тања Стоименовска.

Објавено во Уметност

Во Галеријата MЦ во Њујорк, САД, беше отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Морфолошка дезагрегација“ од авторот Слободан Милошески.

Објавено во Уметност
Страница 8 од 39
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…