Стипендии за најдобрите студенти - апсолвенти на ФТБЛ

Факултетот за туризам и бизнис логистика при УГД и Шпаркасе банка во пракса реализираат соработка од која најголем бенефин ќе имаат студентите.

Деканката на Факултетот за туризам и бизнис логистика, проф. д-р Татјана Бошков, и проректорот за настава, проф. д-р Мишко Џидров, од Универзитетот „Гоце Делчев" - Штип, заедно со менаџментот на Шпаркасе банка  на најдобрите студенти од VII семестар на Факултетот за туризам и бизнис логистика им доделија стипендии за исклучителниот висок успех во нивното студирање.

На најдобрите студенти, освен стипендии, ќе им се овозможи и понатамошна пракса во рамките на Шпаркасе банка, тренинг од областа на банкарското работење и можност за вработување.

Факултетот за туризам и бизнис логистика посветено работи на унапредување на компетенциите и вештините на своите студенти во согласност со потребите на бизнисот, на нивното вмрежување на пазарот на труд, потврдувајќи безброј успешни приказни токму преку нив.


Последен пат изменето на Понеделник, 15 Ноември 2021 09:02
Одбележен под
Share this article
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…