Приказ на предметите според таг: stipendii

Францускиот институт во Скопје, во соработка со асоцијацијата Метаморфозис и регионот Нормандија, го организира второто издание на конкурсот „Моето мини-видео“.

Конкурсот е отворен за младите од 18 до 28 години (по можност франкофони или англофони), кои се интересираат за мултимедијалната сфера (потребно е да имаат смартфон со камера).

Вторник, 03 Мај 2016 10:11

Бесплатен курс по шпански јазик

Во тек е пријавување за основен курс по шпански јазик, кој се имплементира преку веб-страницата iVersity.

На 7 мај 2016 година, Ајде Македонија! и Работната група за животна средина на Мировниот корпус ве покануваат на овогодишната Конференција за обука, која оваа година е на тема „Младите и животната средина”.
Фокусот е на доброволното учество на младите во животната средина и како да се започне граѓанското движење со еколошки цели. Конференцијата ќе се одржи во Меѓународна фондација Борис Трајковски, ул. „29 Ноември“ бр. 17/21, Скопје (спроти Универзална сала), од 9.30 до 14.30 часот. Македонското еколошко друштво, На точак и Екологисти без граници (Ekologi brez meja - Словенија) ќе имаат презентации за граѓанско дејствување, волонтерство и основата на активизмот во животната средина.

Доделените стипендии се однесуваат за усовршување или постдипломски студии:

а) Усовршување: времетраењето на стипендиите е две години (април 2017 - март 2019 год.) или една и пол година (октомври 2017 -  март  2019 год.);

б) Постдипломски студии - магистратура или докторат (април или октомври 2017 година). 

Првите шест месеци од престојот се посветени на изучување на јапонскиот јазик. 

Со брзото развивање на пазарот и со драстичното растење на бројот на продажни салони за облека во Скопје, брендовите за брза мода Motivi, Oltre, Tally Weijl се соочуваат со голем проблем при истакнување на пазарот. Целта на овој проект е да се пронајдат начини како да се задржат старите и да се стекнат нови лојални купувачи преку подобрување на потрошувачкото искуство.

Страница 5 од 9
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…