Приказ на предметите според таг: stipendii

Вторник, 09 Февруари 2016 00:00

(Видео) Time lapse – како расцветува цвеќето

Овој тајм лапс, инспириран од љубовта кон природата, е креиран по четиримесечно фотографирање на 21 цвеќе, со 200 до 1.400 фотографии од секое цвеќе. Проектот е направен од уметницата Линда Скот.

Објавено во Видео вести
Четврток, 04 Февруари 2016 00:00

(Видео) Од што се плаши Бил Гејтс?

Човекот кој има повеќе од 60 милијарди долари на својата сметка и кој повеќе од половината, до крајот на својот живот, планира да ги инвестира во добротворни цели има свои стравови како и сите нас. Човекот кој направи револуција во употребата на персоналните компјутери во светот сега планира да го промени светот. Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс ги зема заслугите за илјадници спасени човечки животи, особено во Индија и  во Африка, каде што оваа фондација интензивно инвестира во развојот на земјоделието и здравството. Меѓутоа и Бил Гејтс има свои стравови. Неговите стравови се повеќе глобални, стравови од големи катастрофи на човечкиот род, стравови од страшни вируси. Во видеото во продолжение видете кои се стравовите на најбогатиот човек на планетата.

Објавено во Видео вести

Фотографот Камил Симан трага по бури веќе пет години. Во овој говор таа прикажува запрепастувачки, надреални фотографии од разбеснетото небо.

Објавено во Видео вести

Дрон што оди на површината на водата, под водата, но и во воздухот е новиот робот кој е измислен во Универзитетот „Рутгерс“ во САД. Станува збор за прв уред од ваков тип кој има можност да плива во водата, но и да нурка и да лета.

Објавено во Технологија

Што нè мотивира да работиме? Спротивно на општоприфатеното, не станува збор само за парите. Но не е и за радоста, баш. Се чини дека повеќемина од нас виреат тогаш кога постигнуваат напредок и кога чувствуваат дека имаат некаква цел. Бихевиоралниот економист Ден Ариели ни ги „отвора очите“ со два експеримента коишто зборуваат за нашите неочекувани и суптилни ставови во однос на смислата на нашиот труд.

Објавено во Видео вести
Страница 8 од 9
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…