Приказ на предметите според таг: stipendii

Амбасадата на Република Австрија во Скопје има чест да ве информира во врска со Програмата за стипендија на Европскиот  форум Алпбах на тема „Конфликт и соработка“. Стипендијата нуди можност за учество на семинари и  пленарни дебати.

Понеделник, 13 Март 2017 10:11

Презентација за Фулбрајт стипендија

Во среда 15 март во предавална 1 на Кампус 2, со почеток во 12 часот, ќе се одржи презентација за Фулбрајт стипендија.

Предавач ќе биде Газменд Иљази, кој е асистент за образовни програми во Амбасадата на САД во Република Македонија и ќе одржи презентација за стипендиите што ги нуди Амбасадата на САД во Република Македонија.

Во тек е јавен Конкурс за доделување на стипендии за академската 2017/2018 година за студиски престои на државните високообразовни установи во Република Чешка во времетраење од 2 до 10 месеци.

Програмата Стипендиум хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за академската 2017/2018 година предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од Република Македонија и тоа:

Студентската организација ИАЕСТЕ Македонија (Меѓународна организација за размена на студенти од техничките факултети) го распишува Надворешниот конкурс 2017 за аплицирање на платени стручни пракси во странство. Секој студент од техничките факултети при државните универзитети има можност да конкурира и да биде прифатен за една од 46-те најразлични пракси ширум светот. 

Страница 2 од 9
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…