Приказ на предметите според таг: nauka

На Земјоделскиот факултет при УГД се одржа Интернационалната конференцијата „1st SCIENTIFIC CONFERENCE FOR CRITICAL ENVIRONMENTAL ISSUES OF THE WESTERN BALKAN COUNTRIES”.  Конференцијата се одржува во склоп на научен проект финансиран од WBAA и обединува научни експерти и студенти од земјите на Западен Балкан.

Објавено во Наука
Вторник, 10 Септември 2019 13:30

Повик за трудови за „Student`s Social Science Journal”

Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип го објавува Повикот за доставување на трудови за осмиот број на списанието „Student’s Social Science Journal“ за студентите запишани на прв, втор и трет циклус студии.

Објавено во Наука

Проф. д-р Ленче Милошева и проф. д-р Кнегиња Рихтер учествуваа со свои научни трудови на 19. Светски конгрес на психијатрија во организација на Светската психијатриска асоцијација.

Објавено во Наука

Проектот „Биоотпад“, во кој заедно со странски партнери Универзитетот „Гоце Делчев“ и Општината Пробиштип од македонска страна работат на подобрување во третирањето на отпадот, влегува во фаза која значи практична реализација на зацртаните цели. Тоа значи дека до ноември 2019 година во Пробиштип ќе бидат инсталирани компостерски единици и ќе може отпадот да се селектира, сепарира и обработува и од него да се добива органско ѓубриво.

Објавено во Наука

Од 12 до 14 јуни 2019 год. на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Бреша, Италија, проф. д-р Ленче Милошева учествуваше на Годишната конференција на Советот за докторско образование на Европската асоцијација на универзитети.

Објавено во Наука
Страница 9 од 72
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…