Приказ на предметите според таг: nauka

Реномираната холандска издавачка куќа ИОС Прес, како издание во серија-Е од Програмата за наука за мир и безбедност на НАТО во 2020 година ја објави меѓународната публикација на трудови „Кон ефективна сајбер-одбрана во согласност со владеење на право”.

Објавено во Наука

Професори од Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, како претставници на Универзитетскиот спортски и културен центар на 10 и 11 јуни 2020 година учествуваа на 16. Конвенција и интернационална конференција на Меѓународната мрежа за спорт, здравје и наука организирана од Институтот за промоција на здравје и спортски науки во Будимпешта и Институтот за спортски науки во Сомбатеј – Унгарија.

Објавено во Наука

Со цел почитување на мерките за заштита и спречување на ширење на корона вирусот, наместо претходно објавеното место на одржување на конференцијата, Универзитет во Гдањск, Полска, ЕУА го откажа физичкиот настан и презакажа онлајн настан во кој беа опфатени три вебинари, кои ги покрија сите предвидени содржини на конференцијата.

Објавено во Наука

Проектот БИООТПАД – Плаќај колку што создаваш отпад по 33-месечни активности полека се движи кон својот крај.

Објавено во Наука

Излезе од печат брошурата „Примена на системи плаќаш колку што создаваш отпад и самостојни единици за компостирање на БИООТПАД“ изработена од страна на тимот експерти ангажирани од Универзитетот „Гоце Делчев“ за потребите на меѓународниот проект „Плаќај колку што создаваш отпад“.

Објавено во Наука
Страница 7 од 72
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…