Приказ на предметите според таг: nauka

CEFE International, во соработка со ЦЕФЕ Македонија и Економски Факултет Штип, реализираат истражување преку кое треба да се соберат податоци кои ќе бидат во корист на политиките, клучните играчи и деловните активности за поддршка на фирмите во светот.

Објавено во Наука

Проф. д-р Ленче Милошева, клинички психолог, национално стручно лице за контакт за ментално здравје со Светската здравствена организација, професор на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип.

Објавено во Наука

Почна меѓународниот научен симпозиум за дерматологија во организација на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев“. Доц. Д-р Андреј Петров од УГД на почетокот го истакна своето задоволство и благодарност за сите научници од сите делови на Балканот кои денес беа присутни во Мултимедијалниот центар на УГД на првиот ден од симпозиумот Дерматологија 2020.

Објавено во Наука

На Факултетот за медицински науки се одржа првата одбрана на докторска дисертација на Третиот циклус на студии.

Објавено во Наука

Минатата недела во најреномираното светско списание од областа на аналитичката хемија, списанието „Analytical Chemistry“ (издание на American Chemical Society) IF = 6.35, е публикуван труд од автори на научните групи за електрохемија на професорот Валентин Мирчески (ПМФ - Скопје) и на професорот Рубин Гулабоски (УГД - Штип).

Објавено во Наука
Страница 8 од 72
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…