Приказ на предметите според таг: studenti

Александар Лонгуров и Стефан Коцев се двајцата студенти од Факултетот за медицински науки кои се добитници на меморијалната награда „Д-р Марија и Емилија Кукубајски“. Тие вчера беа примени од градоначалникот на Штип. Студентите на приемот рекоа дека ова ќе биде голем поттик за нив и за идните генeрации.

Објавено во Студенти
Среда, 18 Септември 2019 13:51

УГД на Урбан спорт фест во Софија

Студенти и професори од УГД учествуваат на Урбан спорт фест во Софија. Во рамките на настанот, кој започна на 15 септември, а ќе трае до 22 септември годинава, се организирани спортски натпревари во преку 20 спортски дисциплини организирани на отворено.

Објавено во Студенти

Студентите на Земјоделски факултет првпат учествуваа на еден од најголемите и најмасовни студентски натпревари „Агрономијада“, кој оваа година се одржа во Будва, во периодот од 21 до 25 мај.

Објавено во Студенти

Над 90 ученици од средните угостителски училишта во земјава и студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип и од Косово денеска се натреваруваа во рамките на четвртиот Меѓународен гастрономски фестивал „Cook and Serve 2019“.

Објавено во Студенти

Студентите на УГД однесоа прво и трето место на традиционалниот Државен натпревар по ораторство, кој се организира по повод 9 мај – Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот. Меѓууниверзитетскиот натпревар по јавно говорење беше на тема „Активни млади – жива демократија“.

Објавено во Студенти
Страница 11 од 78
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…